Fördelar med att använda samverkansplåt

Samverkansplåt Peva 45 är ett perfekt alternativ när du ska gjuta bjälklag vid en byggnation. Peva 45 är en kvarsittande gjutform av profilerad stålplåt och fungerar som ett samverkansbjälklag. Den trapetsformade plåten har små utpressningar i underkant som greppar fast i betongen när den härdat, vilket gör att det i flesta fall kan ersätta underkantsarmering helt. 

Det finns flera fördelar med att använda samverkansplåt Peva 45. Plåten är enkel att montera och därmed reduceras arbetstiden jämfört med traditionell montering av betongbjälklag. Plåten väger endast 7,5 kg /m2 och därför är den enkel att hantera förhand och man slipper ta till andra lyfthjälpmedel.

När samverkansplåt används som undertak

Då gjuttjocklek beräknas från plåtens underkant minskas även behovet av betong. När du gjuter med Peva 45  kan du använda plåten som undertak mot exempelvis källare då den är vit på undersidan. 

Bilden visar plåtens undersida

Peva 45  levereras i måttanpassade längder alternativt våra lagerlängder just för att det ska passa ditt bygge. Läs mer och lägg en offert på Peva 45 hos Norosteel via vår webbshop.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: