Magnelis – Metallbeläggningen som revolutionerar

Magnelis är en ny metallbeläggning som är helt unikt i sitt slag. Den är framtagen för att ge ett långvarigt skydd i tuffa, starkt alkaliska miljöer som exempelvis innehåller klorid och ammoniak. Det som gör att Magnelis kan stå emot detta beror på 3% magnesium i legeringen. Denna magnesiumhalt ökar korrosionsmotståndet radikalt och därför är Magnelis ett bättre alternativ jämfört med andra varmförzinkade beläggningar med lägre magnesiumhalt, även i vissa fall också rostfria beläggningar. Magnelis kan därför i många fall ersätta eftergalvaniserade detaljer samt vissa rostfria beläggningar.

Magnelis är den enda magnesiumbeläggning som är godkänd av RISE (fd SITAC) i den högsta korrosivitetsklassen C5. Detta betyder att Magnelis har ett överlägset rostskydd samt är ett skonsamt val för vår miljö.

Här ser vi ett exempel på när Magnelis är ett bra val, i en lantbruksmiljö. Huset ovanför är klätt i takplåt Tp20 och väggplåt Vp20 med Magnelis-beläggning.

Fördelar med Magnelis
– Unikt korrosionsmotstånd, tre gånger bättre än galvaniserat material
– Enkelt material att bearbeta 
– Upp till 25 års garanti
– Miljövänligt material
– Självläkande effekt

Miljöer där Magnelis kan användas
– Industrier
– Lantbruk
– Detaljer till infrastruktur
– Solcellsanläggningar

Norosteel AB är ett familjeföretag med över 25 års erfarenhet och kunskap inom byggplåt. Vi säljer allt från takplåt, väggplåt och dess tillbehör till takventilation, plåtverktyg och taksäkerhet. Kika in i vår webbshop norosteel.se för att se hela vårt sortiment.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: