Henderson Portsystem: Det smarta valet när du bygger skjutport

Henderson grundades år 1921 och har lång erfarenhet av tillverkningen av portbeslag. Beslagen är konstruerade på det viset att de ska vara både enkla och smidigt att montera.

Hendersons portbeslag passar bra till skjutportar på lagerbyggnader, ladugårdar men också till exempelvis hästboxar. Beroende på skjutportens storlek finns det olika dimensioner. Vi säljer skensystem 290 samt 301, där 290 passar för mindre och lättare portar medan 301 passar för större och tyngre.

Tabell skensystem maxvikt

Vid bredare porthål kan det vara en fördel att ha två portblad och låta dom gå på varsitt håll. Då är det viktigt att få en stabil styrning i mitten när man stänger portarna, exempelvis en styrsko 128 eller en styrregel i varje portblad. Ett annat alternativ är att låta portarna gå omlott på en dubbelskena. 

Anvisningar för portstyrning

Henderson erhåller även två typer av portramar i byggsats, Versa Frame samt Portram Special. Med hjälp av vanliga handverktyg monterar du snabbt och enkelt ihop en välfungerande och stabil portram. Portramarna är tillverkade i galvat profiljärn och finns i mått upp till 6 x 6 meter. Portramarna kan kläs i det som passar byggnadens utseende, exempelvis kan du använda vår väggplåt vp20 till detta. 

Det är även av vikt att se till att ha styrningsbeslag, det vill säga väggstyrrulle, då detta skyddar mot hårda vindar samt gör skjutporten enklare att hantera. För varje portblad ska det finnas en fästpunkt i vardera ände av portbladet, både i stängt och öppet läge. 

Vi har brett sortiment av Henderson portsystemhängrullar, löpskenor, styrskenor, konsoller m.m. Önskar du andra skensystem eller produkter från Henderson kan vi ordna detta. Se vårt utbud av Henderson portsystem eller kontakta oss på telefon 0413-730 62 eller maila oss på info@norosteel.se.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: